Bra grejer i trädgården

Som trädgårdsentusiast behöver man inte klä upp sig i särskilt mycket specialkläder och skyddsanordningar. Ett par skönt urtvättade jeans, gamla slita jumpadojor och en skön och lagom varm tröja räcker långt.

Men det finns ett par måsten. Bra handskar, är ett sådant. De där som ligger i stora drivor och kostar en tia hos stora trädgårdskedjorna duger bara som engångshandsklar när solen skiner och man ska fingräva lite. Annars behövs rejälare grejer. Om man som jag har gott om brännässlor gäller det att det är skinn eller gummi runt hela handen (gummi bara om det behövs för att det är vått ute, annars blir det garanterat vått inne i handsken av äcklig handsvätt) Många handskar har tyg på ovansidan och det är inte bra när brännässlorna ska besmästras.

Jag har nya, snygga skinnhandskar med långa skaft i grovt tyg. De är lite små i storleken därför sådes de för halva priset. Som tur är funkar de bra på mina händer. Bara att slå till alltså. Snygga och sköna är en bra kombination.

Ljusa skinnhandskar är inte smart när man ska påta i jorden. Men det är snyggt (i alla fall inledningsvis)

Visst karar man sig rätt bra med vilken gammal spade som helst. Men efter rätt mycket grävande och rensande har jag insett att bra redskap som ligger bra i handen och som inte är så “fjuttiga” är väl värt en liten investering. Men det behöver inte betyda att det är dyrt. Det bästa redskapet just nu har jag köpt på Ö&B för cirka 40 kr.

Men jag gillar snygga, sköna träskaft som ligger skönt i handen och ser trädgårdslyxiga ut.

Ett skönt och snyggt verktyg gör ogräskampen till en fröjd (Not!)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: